En kista utan botten

En musikalisk berättarföreställning om Mobergs Utvandrarsvit och litteraturens kraft

En tioårig flicka hittar en röd sliten bok i sina föräldrars bokhylla – och öppnar därmed dörren till en aldrig sinande källa av fascination, kunskap och intryck. Ta del av en färgstark och underhållande berättelse som rör sig från fattigt 1800-tal, till 90-talets kommersiella TV-underhållning; från släkthistoria och litterära mästerverk till personliga dråpligheter och oförglömliga möten med några av Utvandrarnas starkaste budbärare. 

En kista utan botten är förlängningen av den uppmärksammade poddserien Ekot av Utvandrarna. Embryot till produktionen kom till inför ett framträdande på tidningens Släkthistorias årliga Släktforskarkryssning 2023, samt mycket tack vare ett stipendium från Vilhelm Mobergs-sällskapet. Föreställningen har sedan vidareutvecklats och framförts under En dag med Moberg i Emmaboda 2023. På scen står Amanda Heijbel, ihop med dottern Kima Heijbel (född 2011). Med finns även sonen Amadou Heijbel (född 2013) som står för tekniken. Showen är en knapp timme lång. 

INTRESSERAD AV ATT BOKA FÖRESTÄLLNINGEN TILL DIN ORT? Välkommen att kontakta [email protected] så tittar vi närmare på saken! 📕🧳🎶🎭